//Ashmin Safwan


Batik hasil 3 Bakawali ;)
22/08/2012 @ 12:59 am | 0 comments
hello fellas! time bulan puasa yang lepas, kelas sa ada aktiviti yang menyeronokkan. wahaha ! seminggu sebelum aktiviti tu dijalankan, cikgu PSV 3 Bakawali , Cikgu Chas. hari rabu dulu hheemm bia tah? lupa dah tarikh . ppeefff! tak pa la yang penting saya cerita :D

dulu, cikgu ada bagitau dia ajak kami semua buat batik dekat bilik PSV atas ! *pandang atas nampak apa? siling kan ?* okay, jangan percaya cakap sa. gurau je la . maksud sa, bilik PSV dekat tingkat atas ler.

sa, yenne, zizie & fiffy 1 kumpulan. pilih sendiri lah ==' sa dengan fiffy buat batik flora, zizie dengan yenne buat batik fauna :)

masa proses mencanting tu fulamak memang syok! fiffy mencanting batik fauna tu tak la lama sangat, sa mencanting tu apuu lama betul. agaga ! lepas tu, benda yang dipakai untuk mencanting tu, haaa tak tau nama apa, tiba-tiba termasuk dalam air yang sedang masak. aieh ! lilin tu la. apa lagi, sa tak nak kena marah, sa terus celupkan jari sa. ambil balik benda tu. tak sampai 1 minit jari-jari saya keputih-putihan sebab lilin. ayaa :p

selepas mencanting, kami semua mewarna , apuu cantik betul kawan-kawan yang lain punya batik. jealous much ! D'X aaahh , kiterang peduli apa, warna saja la . sa dengan fiffy ada ilham . wohaaa. campurkan warna . peduli lah ! hahah ! lepas tu dah siap . tenenggg !

dah minggu seterusnya cikgu suruh letak frame. apa lagi sa buat la frame. sa tak tau fram macam mana so sa buat saja apa yang terlintas dalam kepala otak atas sa :D

keesokan harinya, sa hantar batik kumpulan sa. sa yang bawak kedua-dua batik tu --' sa buat fram lepas tu sa bagitau kawan sa. then apa dorang kata ? "WAAA CANTEK BAH KORANG PUNYA.." "SIAPA BUAT? CANTIK BAH" ooii oii ! buat lukisan batik tu ka, warna batik tu kaa , batik tu yang korang puji ? atau FRAME tu je korang puji ? wahaha ! tapi takpa, janji dorang kata "CANTIK" wikiki~ so, sa tunjuk hasil kiterang buat.



tak cantik? peduli la. kami baru first time buat bah T3T okay la sampai sini saja. kbai!


terima kasih kerana sudi singgah dan membaca. lain kali jangan lupa singgah lagi :)


Older Post | Newer Post
Daisypath Anniversary tickers


❤ i am Abang Izzan Safwan's Girlfriend


welcome to my blog. i am Ashmin, the owner for this simple blog for sure. no doubt, i am Sarawakian speak in three languages (Malay, Sarawak Malay & English) in this blog. please navigate around happily. do follow me and don't forget to leave your prints on my tagboard so i can visit you back. let's talk more on & twitter. take a look my pictures on instagram and do ask me a random question, maybe my bio or etc on Ask.fm. thank you ^^


::leave your prints here but remember;
-no hars words
-share your link url not email
-klik 'go' sekali saja!
SEND SUCCESSFUL!


Latest Memories




Copyright©.Layout by LeAsmines. Header by Syahirah. Color codes by HTMLColor. Please view with Google Chrome in a screen resolution of 1280 x 800.Picture from Tumblr. All rights reserved 2012 - Infinite.