//Ashmin Safwan


cerita kelmarin
08/12/2012 @ 12:48 pm | 0 comments
hello fellas. it's been 22 hours dah aku sekda contact dengan Izzan. okay, aku nang rindu alu dengan ngegeh ya. tengahari marek nya padah kol 3 petang nya start turun ke Brunei. why Brunei? ada makan 100 errgghh makan arwah. bukan makan mayat ya tapi makan-makan sempena pemergian arwah. mun paham bagus mun sik paham bongok :)

marek nya nanyak ;

Sayang dah mamam? abang udah tek
then aku jawab belum sebab sekda selera mok makan -.- kakya nya padah gik ;
ae kenak sayang lom mam? abang riso ngan sayang. kaktok mamam keh? abang harap selera makan sayang ada pastok
you know what?! aku sekda sentuh makanan pun marek. malam marek papa bawak pergi Pasar Malam. time ya jak aku makan ya pun mee kolok Sarawak. pergh! nyaman eh hahaha.

marek aku tido lam kol 1 lebih. selalunya sebelum tido nya ada kol aku. malam marek sekda alu denga suara nya, just pagi ya jak ada ya pun lekak aku bangun tido. ngee~ ZUFEFE aku sekpat tido ilak malam tadik. sebenarnya marek nya suruh off handphone sebab aku kedirik padah aku mok off handphone tapi kakya aku pike-pike agik sebab mama ngan papa akan kol aku bila-bila masa jak sebab sidak duak jalan time papa balit kerja tengahari ngan petang. takut da pa-pa tek aku dikol sidak duak. so aku batalkan niat aku untuk off handphone. marek aku just main kolony -.- mesej syed arif ya pun dari kolony. oh Izzan jangan jealous :'( kamek sik selalu mesej ngan nya. don't worry okay. iboh marah please jangan kecik ati lekak baca tok okay sayang? :')

marek juak aku just mesej ngan Meara. sal apa? sal gerek nya. eii aku juak pande geram dengan masalah sidak duak ya. nendak aku tido kol 1 lebih.   gara-gara problem sidak duak ya. aku siktauk la apa nak jadi sampe Meara pun dah ngeluar perkataan pukimak babi   -.-

malam tadik aku teringat time kamek duak Izzan beloya pasal Gomuno ngan Walawei. aku pilih Gomuno nya pilih Walawei. blablablabla sampe aku diam. aku merajuk. ne sik Gomuno Crew ya schoolmates aku sukatinya jak madah ya madah tok cuba nya kedirik nok menari. haha ^^ apa-apa pun Gomuno ka Walawei ka sekda juak kaitan ngan relationship kamek duak. haha ^^

actually tanpa izzan marek, aku nang boring alu. petang marek aku off handphone sekejap kakya on balit. kakya tek main Kolony. pasya offline kolony. pasya main game Chefville, Cafeland, Marketland, CityVille 2 FarmVille 2, banyak kan game aku main -.- actually game ya sesuai untuk lelaki dengan perempuan. walaupun structure nya nang kedak perempuan kedak nembiak. tapi ADA AKU CARE? :p

lekak aku main game, papa ngan mama termasuk adik aku nok ikut jalan tek datang. kakya adik aku neriak-neriak kedak tarzan jak upa nunggah aku. padu papa ngembak main badminton. malangnya aku tok dah makin noob. aku tok terer berik bulu tangkis ya tinggi. kemetot ne pun aku dapat juak nikam bulu tangkis ya dengan tinggi 'pama meh' bak kata bapak aku malam tadik. kakya kakak aku gik main badminton ngan papa. pasya mama. aku boring gila. kakya kakak aku balit main badminton ngan papa. aku ngan mama pegi rumah Meara. mama beloya ngan mama Meara. aku, Meara, Shira & Nina beloya kat lua umah Meara.

kakya malam papa tiba-tiba bawak pegi Pasar Malam. mula-mula pergi Permy Mall, kamek duak kakak aku sikmok sebab malam marek dah pergi. kakya pergi la Pasar Malam. pasya makan dekat Aseanika. banyak la juak makan dibeli. aku dah lapa alu sebab sik makan -.- bukan pa tengahari ngan petang ya aku sekda selera mok makan. langsung sekda rasa mok makan. gine yah? kakya malam nang lapa alu la. balit dari Pasar Malam tek, time ya dah sampe kat Prima Villa, papa padah 'siti cuba kau main badminton bagus-bagus' and blablabla.. kakya papa padah la 'kemetot ne pun kau dapat juak nikam bulu tangkis ya dengan  tinggi. pama meh' tang ada language iban kelua. mama ngan kakak perei tetak. okay kau baca ngan sik lawak. gine kalau kau pike kau kenak marah papa kau, kau diam ajak tapi kakya tetiba ada words nok pelik . nok buat ati ko tetiba gelik ati. ne sik tetak. lalala aku siktauk apa dipadah aku tok :P

hmm aku siktauk nak loya apa gik dalam tok o.O aku just mike sal izzan izzan izzan. wahh cepat la kol 4 kol 5. aku mok message ngan izzan. mok kol. 'omegad omegad omegad!' aku sik sabar tok okay. pfftt! by the way, selamat tengahari. iboh malas haritok :) farewell




terima kasih kerana sudi singgah dan membaca. lain kali jangan lupa singgah lagi :)


Older Post | Newer Post
Daisypath Anniversary tickers


❤ i am Abang Izzan Safwan's Girlfriend


welcome to my blog. i am Ashmin, the owner for this simple blog for sure. no doubt, i am Sarawakian speak in three languages (Malay, Sarawak Malay & English) in this blog. please navigate around happily. do follow me and don't forget to leave your prints on my tagboard so i can visit you back. let's talk more on & twitter. take a look my pictures on instagram and do ask me a random question, maybe my bio or etc on Ask.fm. thank you ^^


::leave your prints here but remember;
-no hars words
-share your link url not email
-klik 'go' sekali saja!
SEND SUCCESSFUL!


Latest Memories




Copyright©.Layout by LeAsmines. Header by Syahirah. Color codes by HTMLColor. Please view with Google Chrome in a screen resolution of 1280 x 800.Picture from Tumblr. All rights reserved 2012 - Infinite.