//Ashmin Safwan


dah tau kenapa hand phone i rosak !
14/12/2012 @ 2:15 pm | 0 comments
hello fellas! ni entri yang kedua untuk harini. lantak la tak nak baca ke bengang ke dengan post min ni. janji min bahagia. wow gitu. okay sekarang min nak cakap. min dah tau kenapa min tak dapat hantar message. SIM KAD BUAT HAL ! oh why? macam mana min tau?

okay, semalam min cuba message bf min pakai hand phone min tapi masih tak dapat. NO RECIPIENT. dekat SENT MESSAGES macam tu dia tulis. argh geram! lepas tu, malam tadi min pinjam hand phone kakak Wanie. hand phone kakak Wanie di pinjam pulak oleh mama dan saya pulak yang pinjam. hand phone thirthand la katanyoo. mula-mula tu dapat hantar message tapi lepas tu tetiba je tak dapat hantar message.oh pending. send lagi pending send lagi pending sampai bf min yang call tanya kenapa tak jawab message. yahh menatang ni la min tak suka. then min cakap dengan bf min, min pakai hand phone lain. then off call dah cakap iloveyoutoo muah muah tu kan. ahah! then min cari hand phone 'kepotkepot' min yang dulu. okay hand ne tu masih berfungsi sikit tapi screen tu je lampu kelipkelip macam mana nak baca message terpaksa la suluh screen tu pakai torch light. malam tadi message dengan bf min pun macam tu. hahahaha ^^ gila weii.

selepas min reply tek bf min, min tunggu lama. then tetiba hand phone berbunyi . bf min tanya kenapa min tak reply text. ehh? lebih 3 text yang min send tau. then tengok dekat sent items "cipai pending eh!" words kelua depan hand phone. patut la bf min tanya. then cuba message lagi. pending. okay bagus sangat! min terus tak reply then bf min call lagi. lepastu bf min suruh tidur. so min pun tidur la.

hah! sat tadi dia call lagi. dia bagitau dia faham pasal semua ni. maklum la tadi dia baca blog min. hehe ^^

HARAP-HARAP SIM KAD MIN PULIH MACAM BIASA. sebenarnya sim ni kali kedua. dulu pernah hand phone min jatuh dalam longkang. dah la longkang tu besar. banyak air lagi. maklum la selepas hutan. lepastu mama pergi dekat CELCOM. office dia la tu. then buat sim kad baru. pakai nombor sama, kredit pun masih ada rm6.maklum la sebelum kejadian tu berlaku, min ada topup RM5. masa tu tahun lepas. 27/11/2011. masih ingat okay. hari SIAL min, Markus dengan Nina. ngeheheh~ masa tu couple dengan Azmier Haqieem. ramai yang tak percaya. tak percaya takpe la, tau la masa tu Azmier tu hot. lah sangat. haha ^^ min tak dapat bagitau dia. min message dia pakai number nina. nasib nina ada save number lelaki tu so dapat la min kasi tau sebab-sebab tak message and tak call..syukur keesokan harinya mama pergi office celcom tu dan buat sim kad baru. yeh \m/

sekarang niat nak beli sim kad baru. Digi Easy biar senang message/call bf min. sebenarnya sebelum ni min ada sim kad digi . 014-698**14 . ahaha tak boleh bagitau nanti bf min marah sebab bagi number min dekat public macam ni. hehe ^^ actually sim kad tu hilang 2 3 month yang lepas. lupa okay bila sim tu hilang. okay sedih sedih. insyaAllah lepas ni min beli yang baru. INSYAALLAH doesn't mean CONFIRM DAPAT/DAPAT tapi TAK PASTI/NOT SURE lagi. harap maklum. tapi min akan usahakan. amin~


sampai sini je entri untuk hari ini. semalam punya entri dah delete sebab takde orang view. sedih okay. selamat petang dan farewell! (selamat tinggal)


terima kasih kerana sudi singgah dan membaca. lain kali jangan lupa singgah lagi :)


Older Post | Newer Post
Daisypath Anniversary tickers


❤ i am Abang Izzan Safwan's Girlfriend


welcome to my blog. i am Ashmin, the owner for this simple blog for sure. no doubt, i am Sarawakian speak in three languages (Malay, Sarawak Malay & English) in this blog. please navigate around happily. do follow me and don't forget to leave your prints on my tagboard so i can visit you back. let's talk more on & twitter. take a look my pictures on instagram and do ask me a random question, maybe my bio or etc on Ask.fm. thank you ^^


::leave your prints here but remember;
-no hars words
-share your link url not email
-klik 'go' sekali saja!
SEND SUCCESSFUL!


Latest Memories




Copyright©.Layout by LeAsmines. Header by Syahirah. Color codes by HTMLColor. Please view with Google Chrome in a screen resolution of 1280 x 800.Picture from Tumblr. All rights reserved 2012 - Infinite.