//Ashmin Safwan


hand phone aku rosak. sad sad
14/12/2012 @ 1:48 pm | 0 comments
hello fellas! actually sebenarnya min tengah BENGANG sekarang ni. erghh! oh why? siape tak bengang kalau tetiba je hand phone ada problem? rasa nak baling je tapi terkenangkan papa. papa yang belikan okay. surprise lagi tu. masa tu dekat Sibu. balik dari Kampung bulan Mei haritu sempena Cuti Gawai dua minggu. kakak balik awal seminggu sebab dia ada banyak homeworks. buat 100 karangan. okay memang gila kan? apakan daya, pelajar tingkatan 6 atas. lain dari yang lain. PRA-UNIVERSITI konon nye :p

masa tu dekat hotel, adik min nangis. oh why min memang tak sedar. adik min yang bernama Miea pi goncang-goncang badan min. min pun bangun. min tanya mana mama dengan papa tapi Miea asyik menangis. masih berbaju tidur. min pun bawak miea pi mandi. selepas bersiap mandi, min cari hand phone. actually hand phone tu macam blackberry. sekali pandang memang macam blackberry. option dalam tu pun sama.

rosak.sedih. tengok memang sedih. 3 minggu dah hand phone tu terbiar dan 3 minggu min menanggung rasa geram nak bermesej dengan kawan-kawan and 'crush'(dulu). tetiba Miea panggil.masa tu dia duduk atas katil sambil tengok tv. cerita apa tah. kartun tapi tak pernah pulak min tengok sebelum ni. Miea cakap nak makan. syukur dekat atas meja ada sebungkus plastik KFC. kfc malam tadi yang tak habis makan :P mama kata masih elok lagi la okay. lepastu Miea makan. min pun join makan. 

kira-kira pukul 9:30 pagi tetiba mama ketuk pintu.lepastu miea pi bukak lepastu peluk mama. hergh! okay min cemburu masa tu. sebab sebelum ni min la anak paling manja. semenjak kehadiran Miea lahir di dunia, kemanjaan min dengan papa mama semakin kureng. maklum la semakin dewasa. gah ha ha! min tanya mama pergi mana. mama kata jalan-jalan. whats? tak ajak kiterang pun :( lepastu tetiba papa tunjukkan plastik. "taddaaa!" min buat muka annoying. buat derk je dengan plastik tu. lepastu mama letak plastik minuman dekat meja. MD okay DEEEWWW tu bah. haha ^^

lepastu baru min perasan.fuyyoohh! terus ambik."sapa pun tok?" mama cakap "mamak pun lah".terus buat muka monyok dan duduk atas katil.papa cakap "kau pun lah ya" then dengan berbunga berpokok hati min terus ambik and buka. wah wah wah hand phone baru. terus letak sim card, memory cards, etc semua yang patut and terus message kawan. wah rindu babe! ^^ then tak sengaja buka internet. then tengok kredit dari rm5.00 jadi rm2 lebih.oh sedih! 

kira-kira pukul 10 kiterang berangkat keluar, breakfast. lepastu jalan-jalan. pukul 12 pergi balik dekat hotel. tak lama tu min pi charge hand phone 7 jam. oh tinggal la hand phone tu. pukul 7 malam, masa tu selepas mandi. nak pi Pasar Malam Sibu. seharian berjalan je dekat bandaraya tu dari pagi sampai malam. sempat gak beli topup rm10 lepastu petang, ada duit rm70 dalam poket, topup rm5. wah rm15. :p kira-kira pukul 7:15 malam min sumbat kredit. wehehe! apa lagi. setiap minit setiap saat pegang hand phone. baru la katakan warna biru pulak tu.mentang-mentang min masa tu suka warna biru. ngee~

sekarang~

dari 7/6/2012-12/12/12 tetiba hand phone tu buat hal :'( dari bulan lepas sebenarnya. bulan lepas MESSAGE DAPAT CALL TAK DAPAT. so kalau min nak call bf min, min terpaksa pakai handphone lain. gara-gra pakai whatchuwant la tu. sekarang pulak, CALL DAPAT MESSAGE TAK DAPAT. whatchuwant takde, susah la wei. semalam bf min share kredit rm2. jad rm2.01 la. harini tinggal rm0.06. heh! dah la tak dapat message. nak bagi tau something pun tak dapat. terpaksa la main call-call. sekarang nak call macam mana? kredit dah 6 sen :'( menanggung keperitan. harap lepasni hand phone tu okay.sihat macam mula-mula min baru pakai. sekarang hand phone ni ada scratch aaaa benci! dari dulu papa nak belikan cover hand phone tu supaya bila jatuh tak scratch tapi sampai sekarang tak jugak. tengok scratch sudah :'( dah la lebih 10 kali hand phone tu jatuh. tadi pun ada jatuh. sekrang hand phone tu taruk dalam almari. sorry awak saya tak balas message, awak call saya tak balas. 

lepas ni bf min pergi Bintulu.wwwwwwwwwwwwaaahhhh! rindu :'( nak message tak dapat. macam mana ni? cari handphone lain la nampaknya dan KENA LECTURE MAMA LA LEPASNI SEBAB TAK PAKAI HANDPHONE SENDIRI DAN KENA MARAH PAPA SEBAB TAK JAGA HAND PHONE. okay sad. min tak tau kenapa hand phone tu rosak. min RESET ALL masih tak dapat. sad sad sad. 

sorry abang mun kamek sik eply sik message sik call. bukan apa, kamek takut mama ngan papa kamek marah.bukan mok abaikan abang. abang please faham. don't selfish. okay abang sik pernah selfish pun sebenarnya tapi kamek harap abang sik bertindak melulu. nyuruh kamek carik hand phone lain dala rumah tok.pike senang ka nak minjam. nak madah 'pinjam hand phone' dah takut. agik pun family kamek tok bukan open minded gilak pun okay. harap abang faham and sik mejal nyuruh kamek carik dengan alasan MOK MESSAGE DENGAN SAYANG. okay kamek sik suka. hahaha ^^ jangan marah. kamek plentei ajak. boh kecik ati apa dipadah kamek tok. ADAT BERPACARAN nang kedak tok abang. sik semestinya MANIS. MANIS mula-mula MASAM tengah-tengah MASIN di ujung nya kelak. sik masin pun PAHIT mun sik TAWAR. abang paham ka apa dipadah kamek tok? harap faham. okay iloveyousomuch abang. kamek rindu kitak okay 

wei penat la jari ni menaip. haha ^^ sampai sini je lah. farewell!


terima kasih kerana sudi singgah dan membaca. lain kali jangan lupa singgah lagi :)


Older Post | Newer Post
Daisypath Anniversary tickers


❤ i am Abang Izzan Safwan's Girlfriend


welcome to my blog. i am Ashmin, the owner for this simple blog for sure. no doubt, i am Sarawakian speak in three languages (Malay, Sarawak Malay & English) in this blog. please navigate around happily. do follow me and don't forget to leave your prints on my tagboard so i can visit you back. let's talk more on & twitter. take a look my pictures on instagram and do ask me a random question, maybe my bio or etc on Ask.fm. thank you ^^


::leave your prints here but remember;
-no hars words
-share your link url not email
-klik 'go' sekali saja!
SEND SUCCESSFUL!


Latest Memories




Copyright©.Layout by LeAsmines. Header by Syahirah. Color codes by HTMLColor. Please view with Google Chrome in a screen resolution of 1280 x 800.Picture from Tumblr. All rights reserved 2012 - Infinite.