//Ashmin Safwan


ketinggian min. min ni kontot
15/12/2012 @ 1:02 pm | 0 comments
tadi min bukak dashboard, scroll bawah then terkejut tengok bf min ada post entri. yoh tak bagitau. eh malam tadi dia ada bagitau ke? min lupa la :p min baca entri dia pasal ketinggian. memang min dah tau apa yang dia nak. tinggi, tegap. wah wah XD

okay min cer pasal min pulak. min memang dari dulu berbadan kecik ni. umur 6 tahun macam badan umur 3 tahun. masa tahun 1 ketinggian min 112cm. fuh! tahun 2 ketinggian min 118. start tahun 3 min meninggi 128. tahun 4 129cm oh terbantut. tahun 5 135cm mengejut sedikit. lepastu start tahun 6 makin tinggi sebab dah dara. tinggi tu tak la tinggi sangat. tahun 6 tinggi 137cm oh pendek sungguh bagi kamu. lepastu tingkatan 1 ketinggian min 141cm. still pendek ringht? tingkatan 2 ketinggian pulak 143cm. oh macam terbantut pulak. tinggi ni . tingkatan 3 ni 145cm. hahaha! dulu memang berangan nak tinggi. mama pun nak min jadi tinggi. siap ada high heels lagi tu. wedges pun ada -.- 

oh weird macam mana min tau ketinggian min? min masih adabuku rekod ketinggian dengan berat min masa sekolah rendah okay. sekolah menengah pun ada. buku PJK apatah, lupa dah min. time tingkatan 1 & 2 dulu ada buat aktiviti lepastu catat dalam buku kecik tu. spesial okay, kelas lain lapik dengan warna-warni buku tu kiterang warna hitam :)

by the way, walaupun korang tengok ketinggian min di atas tu kecik-kecik pendek-pendek sekurang-kurangnya sekarang min lebih tinggi dari mama dengan kakak kedua min. mama dengan kakak kedua min tu pendek ok. kakak yang pertama dengan papa je tinggi. tapi tak tinggi sangat.

apa-apa pun min suka jadi pendek ni sebenarnya. kalau boleh tak nak tinggi sangat la. tak nak limpas dari 150cm. hahahaha kata orang pendek itu comel kan? oh tidak dapat dinafikan lagi. member-member min pun pendek-pendek. anne,fiffy,min dengan eyra. and kiterang digelar 'geng pendek' ergh! terima je la. tapi kiterang tak kecik ati pun sebab kiterang 'rasa kiut' bila dipanggil macam tu. asal terserempak dengan geng-geng lelaki 'ehh, genk kontot ae.' 'ehh geng pendek' 'ehh, geng kontot,kiut kiut' 'ehh kartun la..pendek-pendek' nak tau apa kiterang jawab? kiterang senyum je sebab kiterang anggap benda tu macam pujian. haha ^^ then kiterang jawab " kau tek tinggi gilak ? " kiterang kat sekolah tak sah dalam sehari dengar kawan-kawan cakap 'geng pendek' terutama geng lelaki tingkatan 3 sekolah SMK Merbau. yuucckk! kiterang memang selalu kena kacak dorang. sampai dulu pernah antara geng dorang tu, kiterang member baru balik dari toilet. alah biasa la, setiap hari pergi toilet :p then tiba-tiba sorang lelaki ni letak tangan dekat bahu member min. what the hal? tau la kiterang ni pendek. tinggi pun sampai dada dorang je. sampai bahu la sampai dagu la. haish. apelah nasib nyoo XD

pernah haritu min cakap dengan kawan min yang form 5. cakap pasal latihan menari sebenarnya then min tengok lelaki tu mendongak okay. lelaki tu tunduk tengok min sambil min bawak botol air dengan dua belah tangan letak dekat dada. haha^^ then member min cakap 'alah, macam abang dengan adik. pendek juak kau min' what the fish? dorang pun pendek. haha ^^

oh bersyukur jugak jadi pendek ni. ada kebaikan ada jugak keburukan :p 

sampai sini je lah entri min untuk harini. anyway min tak nak tinggi sangat. walaupun dulu pernah teringin nak jadi Pramugari. pramugari mesti tinggi kan? oh what the hal. min tak nak, baik still comel macam ni. haha ^^

baiklah, selamat petang dan farewell! (selamat tinggal)



terima kasih kerana sudi singgah dan membaca. lain kali jangan lupa singgah lagi :)


Older Post
Daisypath Anniversary tickers


❤ i am Abang Izzan Safwan's Girlfriend


welcome to my blog. i am Ashmin, the owner for this simple blog for sure. no doubt, i am Sarawakian speak in three languages (Malay, Sarawak Malay & English) in this blog. please navigate around happily. do follow me and don't forget to leave your prints on my tagboard so i can visit you back. let's talk more on & twitter. take a look my pictures on instagram and do ask me a random question, maybe my bio or etc on Ask.fm. thank you ^^


::leave your prints here but remember;
-no hars words
-share your link url not email
-klik 'go' sekali saja!
SEND SUCCESSFUL!


Latest Memories




Copyright©.Layout by LeAsmines. Header by Syahirah. Color codes by HTMLColor. Please view with Google Chrome in a screen resolution of 1280 x 800.Picture from Tumblr. All rights reserved 2012 - Infinite.