//Ashmin Safwan


#51 long ago..
05/12/2012 @ 10:52 pm | 0 comments
hello fellas! lama dah aku sik update blog kan? ada masalah-masalah yang aku hadapi and aku sik dapat nak madah dalam tok. ngee~ aku jadi teringat bila aku terdengar lagu Shayne Ward - Breathless . hati aku terus pilu. aku jujur la, tiap kali aku dengar lagu ya, aku rasa mok nangis. sebab lirik lagu ya nang menusuk kalbu aku apatah agik penah dolok seseorang nyebut semua lirik ya dengan aku. camtok kisahnya :')

sekitar 2010,
aku gik gago ngan facebook aku time ya. aku ada receive sigek friend request, aku terus approve sebab aku kenal orang nok add aku. lepas ya tek, orang ya chat ngan aku 'assalamualaikum kitak' aku pun jawab la salam ya. kakya alu la betego. aku kenal nya tok since aku sekolah rendah okay. adik nya classmate aku so aku kenal nya dari adiknya. adinya Nuha Hafizah, laki tok tek Al-Fatih. kacak sik nama laki ya? haha^^ lekak ya tek nya start wall to wall ngan aku. okay! idup aku time ya single abis :') nya wall to wall ngan aku sampe wall aku full dengan nama nya and profile nya full ngan nama aku. sampe suatu haria tek, kawan-kawan nya 3 orang curiga ngan kamek duak. okay niat kamek duak  ngan hanya berkawan lagipun and dalam berkawan ya tek sigek jak cara aku mok berkomunikasi dengan Nuha Hafizah.time ya Nuha sikmok pake facebook, phone number pun sekda. nang jenis perahsia nya tok so aku chat ngan nya pun just make Al-Fatih.
sik lamak lekak ya tek kawan-kawan Al-Fatih tok pun mula merapatkan diri ngan aku sampe ada sorang tok tek berjaya curi ati aku. oh gosh! aku siktauk pahal tetiba hati aku sedikit terbukak untuknya. okay nama laki ya Wan Muhaimin . okay sama MIN kamek duak. Al-Fatih, Min dengan kawan-kawannya duak orang gik aku dah lupak nama sidak sebaya. kinek dah 17 tahun and baru digelar budak lepasan. siktauk la gine nak, kamek duak Min tok selalu la juak chatting, wall to wall exchange picture sampe dolok nya make picture aku, aku make picturenya.
OKAY SAYANG KAMEK IZZAN, IBOH JELES OKAY? KAMEK TAUK KITAK NEKTOK BACA AND ADA RASA SAKIT DIHATI, TAPI PLEASE ABANG, KAMEK SIKKAN PERNAH CARI YANG LAIN SELAIN ABANG! ;D

oh sedih aku nektok ae. ;') back to the story.
sampe suatu haria Min tanyak "min kitak tauk lagu Shayne Ward- Breathless?" aku jawab "kamek tauk min. kamek suka lagu ya" padahal baruk 2 kali aku dengar lagu ya and aku lom dapat tangkap apa perkataan disebutnya. maklum la aku dolok malas nak nangga lirik lam google. pasya nya padah "kitak tauk maksud lirik ya?" aku padah "siktauk. kamek belum tangkap gik maksud lirik ya" kakya tek nya madah sekpa, sampe siktauk la dari sine nya dapat nombo aku, nya kol aku. ZUFEFE aku terkejut alu.
"hello?" "hello min" "sapa tok? camne tauk nama kamek?" "min tok" "ohh duhal.sine dapat number kamek min?" "dari Nuha" "oh sine nya dapat number kamek?" "dari Alfat" "oh okay. kenak kol kamek?" start ya lah tek .. adududu "baruk first time kamek dengar suara kitak min" aku diam , "emmm" "min?" "ohh yalahtek.kamek pun sama.haha" lepas ya loya-loya kamek duak tapi nang sik lamak la. dalam 30 minit jak lagikpun aku belum matured gilak time ya Allah !! kakya tek nya madah "min mok tauk maksud lirik breathless?" "mok.." "okay kamek sebut lirik, kitak cuba faham lirik ya. ada maksud disebalik. kamek mok kitak belajar macam ne memahami lagu" "insyaAllah kamek cuba" oohh well ! nya sebut sigek sigek.


okay aku bagi lirik : 



If our love was a fairy tale
I would charge in and rescue you
On a yacht baby we would sail
To an island where we'd say I do

And if we had babies they would look like you
It'd be so beautiful if that came true
You don't even know how very special you are

[Chorus]

You leave me breathless
You're everything good in my life
You leave me breathless
I still can't believe that you're mine
You just walked out of one of my dreams
So beautiful you're leaving me
Breathless

And if our love was a story book
We would meet on the very first page
The last chapter would be about
How I'm thankful for the life we've made

And if we had babies they would have your eyes
I would fall deeper watching you give life
You don't even know how very special you are

[Chorus]

You must have been sent from heaven to earth to change me
You're like an angel
The thing that I feel is stronger than love believe me
You're something special
I only hope that I'll one day deserve what you've given me
But all I can do is try
Every day of my life

[Chorus]


oh memang memeranjatkan. aku terus padah "apa maksud kitak semua tok?" "kitak faham maksud nya dah?" "kamek faham dah sekarang, so? kenak?" "sebenarnya tok la kamek mok padah ngan kitak" "ermm kamek sik faham" "yah well, macam selalu orang, kalau mok mintak sesuatu dari orang lain for example love, the would say anything.." aku mula faham. BINGO! aku dah tauk apa nya maksudkan. dah ya tek
TUT! TUT! TUT!
aku sik sanggup, aku off hand phone kakya aku tetiba nangis. okay, lekak 2 3 hari aku sekda nego Min. sorry Wan Muhaimin :'( lepas ya tek, nya cuba nego aku. kakya nya luah ngan aku. time aku off hand phone, nya terus nangis sebab nya dah puas. nya dah luah semua apa yang nya mok luah. kakya nya post banyak-banyak kat wall aku 



You leave me breathlessYou're everything good in my life

oh cuba korang faham lirik diatas. macam aku, aku nangis okay. kinek, aku mula dah nak erghh aku teringatkan izzan. aku sikmok nya pergi dari hidup aku. lekak ya tek nak, banyak nya post. last-last aku padah ngan nya aku belum ready agik mok nerimanya kakya nya padah "kamek akan selalu nunggu kitak sampe bila-bila. sampe hati kitak terbuka untuk kamek. walau lamak kamek nunggu, kamek akan sentiasa ingat kitak Min" okay, kinek dah 2 years berlalu. aku siktauk berita nya kinek. nya sdah deactivated facebook, maybe suatu hari kelak aku terjumpa twitter nya kot. hmm sekpala yang penting kinek aku ngan izzan and aku sikkan biarkan izzan pergi dari hidup aku :')

past is past. aku sikkan and bukan untuk Muhaimin. ingat Min :') nya ada padah ngan aku lekak aku padh aku sikpat nerimanya. nya padah "min, sik lamak gik kamek mok deactivated account. PMR makin dekat" okay time ya 2010, aku form 1 nya form 3. lepas ya tek nya kol aku.
"hello min?" hello muhaimin" "min, you just walked out of my dreams, so beautiful you leaving me" aku tauk maksudnya, time koling, aekmata kau kelua. aku sabar, tapi nya dapat tauk juak aku tok menangis. dekat formspring nya post 'you leave me breathless....' dekat inbox 'you're everything good in my life .. ' aku just reply 'breathless.. :')' 


okay nang sakit bagi aku bila dengar lagu ya. seperti nya sebut semua ya balit ngan aku. okay kinek aku tengah typing, aku dengar lagu ya. aku dengar bait-bait semua nok disebut. nang pergh! aku siktauk mok padah apa gik :'(


sampe sitok jak la okay?
good night fellas! sleep tight, take care, sweetsourbitter dreams. farewell




terima kasih kerana sudi singgah dan membaca. lain kali jangan lupa singgah lagi :)


Older Post | Newer Post
Daisypath Anniversary tickers


❤ i am Abang Izzan Safwan's Girlfriend


welcome to my blog. i am Ashmin, the owner for this simple blog for sure. no doubt, i am Sarawakian speak in three languages (Malay, Sarawak Malay & English) in this blog. please navigate around happily. do follow me and don't forget to leave your prints on my tagboard so i can visit you back. let's talk more on & twitter. take a look my pictures on instagram and do ask me a random question, maybe my bio or etc on Ask.fm. thank you ^^


::leave your prints here but remember;
-no hars words
-share your link url not email
-klik 'go' sekali saja!
SEND SUCCESSFUL!


Latest Memories




Copyright©.Layout by LeAsmines. Header by Syahirah. Color codes by HTMLColor. Please view with Google Chrome in a screen resolution of 1280 x 800.Picture from Tumblr. All rights reserved 2012 - Infinite.